Gyere Te is, Repülj Velünk!

 

 

Megnyitás Google Térképen

 

Megközelítés autóval

Budapest (Dél) felől az M7-M1 autópályán kifelé haladva, az M1-es autópályára kell eltérni, majd a Törökbálint Budakeszi leágazásnál (ez az első) kell lehajtani. A lehajtó végén balra kell fordulni, majd a lámpás kereszteződésen egyenesen áthajtani. A parkolóba a hangárok előtt kell behajtani jobbra. (hangárok mögötti terület a parkoló)

 

Budakeszi (Észak) felől érkezve a repülőteret az út baloldalán fogjuk megpillantani. Tovább kell hajtani és a buszmegálló után kb. 100 méterrel balra kell fordulni, a nagy hangárok mögé.

A két buszmegálló közötti behajtónál TILOS a parkolás! Parkoló megtekintése Google Térképen

A repülőtér pozíciójának QR kódja

 

Megközelítés tömegközlekedéssel

Széll Kálmán Térről (Moszkva tér) a 22-es vagy a 22A busszal a végállomásig kell utazni. A 22A busz sűrűbben jár a végállomása Budakeszi fő utcáján van, (Dózsa György Tér) egyszerűbb az átszállás a repülőtér felé tartó volánbuszra. Gyalog nagyjából 25 perces séta.
A 22-es busz végállomása a Tesco-Parkcenter, a volánbuszra itt is át lehet szállni, a repülőtér azonban innen 10-15 perces sétával is elérhető.
A 22-es, 22A busz menetrendjéről bővebb információ itt, a volánbuszéról (779) pedig itt található. Térkép

 

Kerékpárút

A Tesco-Parkcentertől az úttesttől független kerékpárút vezet a repülőtérre, így a repülőtér kerékpárral is biztonságosan megközelíthető.
A gyalogosan érkezőknek is javasoljuk, hogy a kerékpárút mentén sétáljanak. Figyelem, a kerékpárút Tesco-Parkcenter felőli nagyjából 500m-es szakasza még építés alatt áll, ezen a részen kijárt földúton lehet közlekedni.

 

Közlekedés a repülõtéren

A repülőtér két vitorlázórepülőklubnak is otthona, így a pályának mindkét oldalán lehet starthely. A starthelyeket a pálya szélén parkoló startbuszokról és az ott várakozó gépekről lehet felismerni. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik a MÁV Repülőklubé, kérdezz bátran, bárki szívesen segíteni fog. A starthelyek a széliránytól függően lehetnek a pálya északi (út menti) vagy déli (“völgy”) végén is. Ha a pálya út felőli végén a csörlő aggregátorok állnak, akkor a start a pálya másik végén van, ilyenkor érdemes odamenni az aggregátorokhoz, és a kötélhúzó autóval kényelmesen le lehet jutni a startra. A starthelyek ilyenkor fokozott körültekintéssel gyalog is megközelíthetők, de mindig a szegélyjeleken (fehér jelzések a fűben) kívüli területen kell közlekedni.

A repülőtéren fontos néhány – ésszerű – szabály betartása a látogatók és a repülő üzem biztonsága érdekében:

Járó hajtóművű gépet megközelíteni szigorúan tilos, és mindig úgy kell helyezkedni, hogy ne akadályozzuk a járművek mozgását, nem biztos, hogy a pilóta lát minket! A repülőgépek nem csak a pályán, hanem pálya és hangárok, állóhelyek közt is gurulhatnak, itt is figyelemmel közlekedjünk. A pályára belépni, azt keresztezni szigorúan tilos és életveszélyes! A repülőgépek gyorsan mozognak, a vitorlázógépeket (a motorhang hiánya miatt) ráadásul fokozottan nehéz észrevenni, ezért a starthelyeket mindig a lenti képen látható módon (zöld szaggatott vonal) közelítsük meg.  A pálya megkerülésekor is figyeljünk a gépekre, ha leszálló repülőt látunk, várjuk meg a leszállást, csak utána menjünk át a másik oldalra.

A repülésvezető és az üzemben résztvevők kéréseit, utasításait tartsuk be, ezek a látogatók és a repülések biztonságát segítik.

repter3

 Kattints a képre a nagyobb méretű megjelenítéshez!

A repülõtérrõl

A repülőtér a kezdetekkor, 1929-től a Kútvölgyben működött, innen ered a repülőtér neve is. A Szekrényes hegyen a mai napig látható a katapult, ahonnan a repülőgépeket még gumikötéllel indították, illetve völgyben az egyik hangár maradványa. (sétarepülés során jól látható) Később új hangárokat létesítettek, és felépült a HMNRA (Horthy Miklós Nemzeti Repülő Alap) Pilóta Otthon, mely máig áll, ám már nem a repülő egyesületek tulajdona. 1959-től a repülőtér a mai helyén működik. Az évek során a repülőklubok tagjai társadalmi munkában építették meg a jelenlegi klubházakat, hangárokat.

A repülés mellett, a repülőtér és környéke a hatalmas zöld terület miatt alkalmas túrázásra, biciklizésre és egyéb szabadidős tevékenységekhez is. A repülőtéren található továbbá a Kesziring off-road RC pálya, ahol komolyabb versenyeket is szerveznek, illetve a Budakeszi Modell Klub: tagjai a “nagyokat” megszégyenítő módon repülnek távirányítású gépeikkel.

A repülőtér minden évben helyszíne több rendezvénynek, céges napoknak, csapatépítő tréningeknek. Ezek közül a legjelentősebb talán a Budakeszi Családi nap, mely évről évre nagyobb tömegeket vonz a reptérre.

Hangárunk több 100 ember befogadására is alkalmas, a repülőtér fel van szerelve a megfelelő kiszolgáló vizesblokkal is. Rendezvényszervezéssel kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal, biztosan találunk megfelelő megoldást!