Kipróbálom!

 

Itt a nyár, várunk mindenkit szeretettel minden repülésre alkalmas – esőmentes – hétvégén és ünnepnapon a repülőtéren! Az előzetes bejelentkezés bár nem kötelező, mégis javasoljuk, mert csak így tudjuk garantálni a repülési lehetőséget. A nagyon meleg hétvégéken javasoljuk vendégeinknek, hogy vagy délelőtt, vagy később, 4 óra felé érkezzenek, és hozzanak magukkal folyadékot, naptejet illetve valamilyen kalapot vagy sapkát.

Mikor lehet kipróbálni?

Ka7 felszáll

 

Ka7 leszáll

 

Műszerek

 

Műszerek

A vitorlázórepülő szezon tavasszal a jó idő beköszöntével indul és egészen az ősz közepéig tart. Április elejétől október végéig minden hétvégén és ünnepnapon repülünk, amikor csak az időjárás lehetővé teszi. Jó idő – és megfelelő szabadidő – esetén hét közben is szoktunk repüléseket szervezni.

Egy szokványos üzemnapon a csapat reggel 9 óráig gyülekezik a repülőtéren, majd a reggeli eligazítás után a nap a hangárpakolással kezdődik. Az eligazításon beszéljük meg a napi feladatokat, gépelosztást, az esetleges földi munkákat, stb. Hangárpakolás után, a napi repülőgép ügyeletesek átnézik a gépeket, majd kihúzzák őket a starthelyre. Az első gép általában 10 körül szokott felszállni.  A nap végén – naplementekor – a gépeket elpakoljuk a hangárba, majd egy eligazítással zárul a nap.

Repülni vágyó vendégeinket elsősorban hétvégén és ünnepnapokon 11 és 17 óra közt várjuk, a május elejétől szeptember végéig tartó időszakban, ilyenkor ugyanis több esély van kicsit hosszabb repülésekre is. Bár előzetes bejelentkezés nem szükséges, érdemes felvenni velünk a kapcsolatot  (1-2 nappal előtte, vagy aznap reggel) hogy biztosan beleférjen az összes felszállás a napba, hiszen elképzelhető hogy az időjárási körülmények vagy az oktatási feladatok miatt ez nem minden esetben lehetséges. Szeretnénk külön felhívni a figyelmet, hogy bár mindenkit szívesen látunk, időpont foglalást nem tudunk biztosítani, ám az elmúlt évek tapasztalati alapján elmondhatjuk, hogy a legtöbb esetben – egy-egy repülni vágyó vendég esetén – bele szokott férni a repülés, előzetes jelentkezéstől függetlenül. Amennyiben nagyobb csoportról lenne szó, mindenképp javasoljuk a kapcsolatfelvételt, hogy egyeztessük a részleteket. A vitorlázórepülés erősen időjárásfüggő sport, esős idő vagy túl nagy szél esetén nem szoktunk repülni – bizonytalan időjárás esetén sajnos még kevésbé tudunk konkrét időpontokat ígérni.

Fontos megjegyezni, hogy bemutató repüléseink elsősorban toborzási célokat szolgálnak. Érkezés után a starthelyen kell jelentkezni – további információ a repülőtér megközelítéséről és a repülőtéri közlekedés szabályairól lentebb olvasható. Érdemes 15-25 perc várakozással számolni a felszállás előtt – ezalatt le lehet ülni a starton és megfigyelni a fel és leszállásokat, illetve klubtagjaink szívesen válaszolnak bármilyen kérdésre.

A Repülés

Budapest a levegőből

A vitorlázórepülés kipróbálására a legalkalmasabb mód egy iskolakör repülése – kezdő pilótáink is ilyen repülések során tanulják meg a repülőgép vezetést, és jutnak el első egyedüli felszállásukig. Az iskolakör nagyjából 6 perc időtartamú repülés a repülőtér közvetlen környezetében, ami alatt megtapasztalható a csőrlés nem mindennapi élménye, a környező táj és a vitorlázórepülés szépsége. Csőrlés során kevesebb, mint fél perc alatt jutunk fel 300-350 m-es magasságra! Megfelelő időjárás esetén – ha lehetséges emelkedni – a repülés meghosszabbítható, megcsodálható Budapest és környéke akár 1000 m-es magasságból illetve bepillantás nyerhető a repülőgépvezetés fortélyaiba is. A repülésekre mindig oktatói jogosítású, tapasztalt pilóta viszi el látogatóinkat.

Díjak

PW-6U

A 6 perces bemutató iskolakör repülés egy 8000 Ft értékű támogatói jeggyel vehető igénybe, az ennél hosszabb repülés további 300 Ft/perc költséggel jár. Fizetni a helyszínen kell, (készpénzben, Forintban) a leszállás után. A fizetésről természetesen nyugtát adunk. Előzetes egyeztetés esetén lehetőség van vontatásból történő felszállásra, ebben az esetben nagyjából 6-10 000 Ft többlet költséggel kell számolni, viszont ilyenkor garantálható a hosszabb repülés gyengébb időjárási viszonyok közt is. (pontos árakat csak konkrét esetben tudunk mondani)

Megközelítés és közlekedés a repülőtéren

Budapest a KA-7 Rhönadlerből

A térképen a kiemelt, sötétkék hátterű ház jelöli a faházunkat. Interaktív térkép elérhető a képre kattintva!

Az alábbiakban – a repülőtér weboldalán – részletes információk találhatók a repülőtér megközelítésével és a repülőtéren belül történő közlekedéssel kapcsolatban. A repülőtéren belüli közlekedési szabályok látogatóink biztonságát szolgálják ezért javasoljuk az oldal áttekintését még a reptérre érkezés előtt.

További információk

Gépek a hangár előtt

A repülés előtt a pilóta vagy az általa kijelölt személy ismerteti a legfontosabb tudnivalókat. Minden, a repülést kipróbálni vágyó látogatónknak a felszállás előtt ki kell töltenie és alá kell írnia egy utasjegyet, amely igazolja, hogy a bemutatórepülésben való részvétel feltételeit – különös tekintettel a biztosítási feltételekre – megismerte és elfogadja . Utasainkat baleset biztosítás védi, melynek felső határa 250 000 SDR. Ezt meghaladó kártérítési igényt a MÁV Sportrepülő Egyesület nem fogad el. Igény esetén esetleges magasabb összegű biztosítást egyénileg kell kötni. Bármilyen kérdéssel kapcsolatban keress minket bátran: Kapcsolat

Top